Ibland känns det som att jag har ett berg av saker att slutföra. Det kan vara allt från oavslutade virkningar till böcker jag borde läsa, för att inte tala om alla idéer jag vill förverkliga. Det är lätt att glömma bort allt som faktiskt färdigställs och bockas av! Den här bloggen får bli min minneshjälp. Välkommen!

söndag 21 februari 2010

Tomten kommer från Älvsjö eller Tokyo

Idag var jag bara tvungen att få lite muntration, så jag trotsade kollektivtrafikkaoset och tog barnen med mig till Syfestivalen i Älvsjö. Väldigt mycket fokus på quiltning, men vi hittade lite smått och gott. Särskilt de fina yllegarnerna gjorde mig glad, de två härvorna åt vänster är estniska, den högra från Uruguay. Sen kom familjefadern hem, hett efterlängtad av oss alla, och med sig hade han de finaste treats man kan tänka sig! Två japanska virkböcker blev det att lägga till samlingen, de är very very inspirerande... Nu hoppas jag att den kommande veckan blir angenämare än den gångna - det bådar gott; denna söndagkväll tillbringas i trevligt sällskap med äkta man i stället för otrevligt sällskap av annalkande kräksjuka.

fredag 19 februari 2010

Crickets sing for Bernadette

En blommig, virkad Chanelkofta med tillhörande kjol och väska... är vad jag behöver. Man kanske kan maskera den här koftan till den där Chanelkoftan? Jag tror ta mig tusan jag tänker försöka i alla fall! 
Sen, när jag har på mig alltihopa ska detta vara mitt soundtrack.
Tur att jag har en box laddad med fint, merceriserat bomullsgarn som jag fyndat för en femma nystanet. 

torsdag 18 februari 2010

Frånvarande: Semla

Skulle ha kombinerat mitt namnsdagsfirande med fettorsdag (jeudi gras, eller?), det blev ju liksom inte av i tisdags. Men så var semlorna slut här på Söderbergs, och då fick det lov och vara.
Min Starling-väska framskrider inte som planerat, tyvärr, hade slarvat som vanligt och fick repa upp.
I stället passar jag på att fylla på fotoarkivet här med lite gamla synder - det här är nog egentligen det första jag virkat sedan slöjden på Tunabergsskolan, tror jag i alla fall. I alla fall detta millennium, garanterat. Det är några små dockmössor med tillhörande halsdukar som jag gjorde helt på måfå medan jag ammade nyfödda Teodor. Alltså för två år sedan. Har blitt lite skickligare sedan dess, men jag tycker ändå de duger!
K*R*A*N*S*E*N P*O*S*S*E

tisdag 16 februari 2010

Ett potentiellt UFO

Så här ser den ut, min bångstyriga Shetland-style shawl. Någonting går snett och på något underligt sätt blir det för få eller för många maskor på kanten. Har repat upp flera gånger, försökt rita ett schema, räknat maskorna på själva sjalen, i beskrivningen hur många gånger som helst känns det som. Vet inte var det går snett. Och orkar inte riktigt ta itu med det nu. Jag hade planerat att ge bort den i present, och det tar inte lång tid att virka den, men det tar otroligt mycket tid att försöka förstå vad felet är.

Back on track

Nu börjar jag känna mig som mig själv igen. Det är bara tråkigt att jag missar kvällens evenemang som hade varit fördelaktigt ur karriärsynpunkt. Å andra sidan hade det kanske inte upplevts som positivt om jag smittade alla närvarande med min avtagande kräksjuka.
I natt kom jag i alla fall en bra bit på min första Starlingväska. Det verkar som att man inte bara gör en enda, att döma av väskans skapare Futuregirl och Flickrgruppen där man kan lägga upp bilder på sina starlings. Den är enkel att göra och går att variera i all oändlighet vad gäller färger och dekorationer. Jag borde nog ha valt en lite tunnare virknål, men jag får väl fodra väskan så inte nåt mikroskopiskt trillar ur.















Förresten! Igår blev jag så glad när jag fick ett litet paket innehållande en sån där premie som man får för att man prenumererar på några nummer av någon tidning. Jag var en riktig premiesucker förr i tiden, och har skärpt mig kraftigt. Men strax före jul så KUNDE jag bara inte låta bli att nappa på ett par erbjudanden...







måndag 15 februari 2010

Blogg på grund av anledning

Söndag kväll, inledningen på en skön, effektiv vecka tänkte jag. Några jobbansökningar skulle slutföras, läsberget skulle minskas, kanske skulle jag ha en stund över för lite virkning. Medan jag höll på med de personliga breven, laddade upp betyg och intyg i olika format, kände jag hur magsjukan närmade sig. Sen gick det som det gick.
Eftersom dagens alla aktiviteter fick ställas in, såväl det efterlängtade, sällsynta biobesöket ikväll som alla måsten på universitetet, fick jag lite tid att sjösätta den här bloggen. Endast det sjukt slappa tempot har gällt idag, men nu börjar jag vakna till liv. Min mapp med vetenskapliga artiklar kommer snart att få njuta av mitt sällskap!
Virkningen har jag inte pallat ta upp. Det är en Shetland-style shawl ur Crocheted Afghans som bara krånglar. Så jag tror att jag tänker börja på en Starling Handbag som jag hittat hos inspirerande Futuregirl
Jag funderar på om Dolores framfört sin dockteaterföreställning "Annorlunda" ännu. Hon har ju affischerat om den på ett elskåp på vägen till dagis. Klockan 4 i Uppsala skulle den äga rum. "Jag är ledsen mamma, men du kommer nog att missa en av föreställningarna, för den kommer att vara i Uppsala". Hmm. Kanske kan se den via Skype?