Ibland känns det som att jag har ett berg av saker att slutföra. Det kan vara allt från oavslutade virkningar till böcker jag borde läsa, för att inte tala om alla idéer jag vill förverkliga. Det är lätt att glömma bort allt som faktiskt färdigställs och bockas av! Den här bloggen får bli min minneshjälp. Välkommen!

fredag 28 maj 2010

Teatime!

Bilden lånad  från The Lord Price Collection

Dricker te och skriver uppsats. Drömmer om onsdag. Det är Lars på bilden som sitter där med de fina midjehöga badbyxorna, men vem är tjejen? Det måste vara Dolores när hon är vuxen.

söndag 23 maj 2010

Veckans pausfågel - Bobinoir



Jönköpings-örnen har landat. Och testnystat lite garn. Annars är det mesta satt på paus just nu utom uppsatsarbetet. Visste ni, att andelen styrelsekvinnor i de svenskregistrerade bolagen på OMXS30 i år uppgår till 27,4 procent enligt mina beräkningar? Det är bara ett exempel på de fantastiska fakta jag och min uppsatskamrat kommer att presentera på ett universitet nära dig om typ en vecka.
Grattis Boa, 70 år förresten!!

fredag 14 maj 2010

No sleep 'til Hornstull

Hade Julfestkoordinatören och Filterkändisen på besök idag, det var trevligt! Trots att förmodligen inte en enda hel mening uttalades under de timmar vi var tillsammans kändes det som en lyckad samvaro. Det tyckte nog alla inblandade barn också. Diskuterade virkning (no shit!) litegrann och försökte ge Bobo dåligt samvete för att hon inte virkar på tuben. Tror inte jag lyckades, men allvarligt, jag virkar nästan uteslutande där nu för tiden (är under viss press just nu), och kolla hur mycket man hinner! Jag åker för det mesta fyra stationer these days, och jag hinner precis rafsa upp virkningen ur min proppfulla väska (laptop och grejer trängs med pennfordral, diktafon, böcker... kåvepenin... och what not) och snabbvirka ett halvt (???) varv innan jag precis när dörrarna ska stängas tränger mig ut mellan påstigande och dubbelkollar att jag inte glömt virknålen på sätet. Står sen på perrongen med femtioelva grejer i händerna och trycker ner virkningen i väskan igen. Vad är problemet? Verkar jag stressad?!? Virkning är faktiskt avkopplande! Hur som helst så stegar jag iväg till ett mycket trevligt café där personalen numera säger "Tjena!" till mig eftersom jag varit där hela dagen varje dag i minst en vecka och spenderat en inte alltför oansenlig summa på diverse livsmedel. Men tyvärr har jag inte virkat en ena maska där, fast jag tror det vore grymt. I stället har jag gullat med min uppsats. Nu hoppas jag innerligt att den blir stor nog att klara sig själv om sisådär två veckor, för jag planerar att ta min hand ifrån den då. Och gå och skriva min (förhoppningsvis) sista tenta i färdig Chmanelkofta!


Och förresten, grattis Lalars!!